2015-09-14

Höstmörk måndag

När allting känns tråkigt, får man helt enkelt göra det som känns minst tråkigt. För att inte göra någonting alls känns outhärdligt just nu. Bara att sitta i soffan och glo på teve, eller ens läsa en bok - tråkigt! Samtidigt som jag är för trött och seg för att egentligen faktiskt orka göra något.

Så jag hamnade här, framför datorn. Bloggen. Dessutom har jag tvättat. Jag var precis nere i tvättstugan och hängde upp en maskin 40-tvätt, ganska mycket. Skönt att det är gjort. Det ska bara torka ordentligt och hämtas upp sen också. Det tar vi sen. Och viker det gör jag en annan dag, definitivt!

Vad är det med mig nu då, varför detta trista humör?
Jag vet inte riktigt. Jag har sovit dåligt i några nätter. I morse var jag helt slut och mådde inte alls bra, vilket resulterade i att jag stannade hemma från jobbet. Det känns skit, eftersom jobbet har funkat så bra länge nu.

Två steg fram och ett steg tillbaka.

Sånt är livet! En skitdag idag, ny dag imorgon.

Det viktiga är att man tar hand om sig. Jag ringde mamma och pratade, det kändes fint. Jag har varit ute på promenad, jag har gjort övningarna för axeln och jag har ätit ordentligt, diskat. Tagit hand om mig själv och om mitt hem.

Men varför känns det så fruktansvärt jävla meningslöst? Är det höstmörkret? Just nu är det ljust, men om ett par timmar så sänker sig mörkret obönhörligen. Jag avskyr mörkret!

Mörkret skulle säkert kännas mer uthärdligt och betydligt mysigare om man hade någon att dela det med. Som med allt annat. Delad glädje är dubbel glädje, delad sorg är halv sorg.

Håll tummarna imorgon (keep your fingers crossed) för då kommer jag att ha chansen att prata med Mr X och äntligen fråga honom!

No comments:

Post a Comment

Thank you!