2015-08-11

Konsten att leva

Det här med att hitta balansen, i allt. Sova, vara vaken - vila, göra saker - vara för sig själv, umgås med andra. Utmaningar kontra rutin och slentrian. Vardag och fest. Festlig vardag, lekfull högtid.

Ja, ni förstår.

Leva livet. Så bra som möjligt. Ha roligt, ta hand om sig. Bry sig om andra, ta vara på sitt eget liv.

Och så vidare.

Den här sommaren har varit bra för mig, är bra. Jag har jobbat ganska mycket, i jämförelse med förra sommaren då jag inte jobbade alls. Nu är det fyra dagar i veckan. Känns mycket bra! Och äntligen känner jag mig trött ibland, trött av att ha gjort saker, uträttat något. Inte den andra sortens trötthet, den där sega som kommer av att man inte gör någonting.

Passivitet föder mer passivitet. Att använda sin energi alstrar mer energi. Så är det bara.

Att då hitta rätt i snårdjungeln, att komma fram till rätt mängd av aktiviteter och en bra balans, att jobba så mycket man orkar utan att det blir för mycket. Återhämta sig mellan varven, utan att krascha och aldrig komma upp igen.

Konsten att leva. Allt hänger ihop. Arbete, fritid, vänner, familj, kreativitet, kärlek.

Den söta mannen på jobbet har jag inte sett på en hel vecka nu. Jag tror att det har varit bra för mig. (Fast jävligt tråkigt!) Känslorna har svalnat och jag tänker inte enbart på honom hela tiden. Jag längtar efter att se honom igen och att få prata med honom, och få chansen att fråga honom om han vill ta en fika. Det kommer! Jag vet aningen mer idag. Tyvärr jobbar han på ett annat ställe nu, men inget är omöjligt. Kanske blir det här bra. Jag kan koncentrera mig på jobbet och när jag vill träffa honom så får jag helt enkelt bestämma mig för att ta kontakt. Fortsätt att hålla tummarna är ni snälla!


No comments:

Post a Comment

Thank you!