2014-10-25

Om ide vore ett alternativ

Det är lördag. Nästa helg är det november. Hur ska sista veckan i oktober 2014 bli? Kommer den att regna och blåsa bort? Jag känner som så många andra att det är nu man vill gå i ide. Slumra och sova ända tills nästa år, då våren börjar komma. Eller ännu hellre, resa till något varmt ställe och tillbringa dagarna på en solig strand och kvällarna klädd i svala, löst sittande plagg och bara skriva kärlekspoesi med sin äkta kärlek inom en armlängds avstånd.

Drömma kan man ju.

Nä, det funkar inte så bra för mig - att drömma. Jag var nog björn i mitt förra liv och van vid att få gå i ide och skita i allt i några kalla, hemska månader. Som det är nu, är det en jäkla dragkamp varje morgon att komma upp ur sängen. Men är för rastlös för att dra täcket över huvudet en hel dag. Och det är nog bra det. Lika bra att käka frukost, röra på sig lite och gå ut en runda. Träffa en vän. Hitta på något, om så bara minsta lilla. Allt för att överleva dagen och kanske uppleva några gyllene stunder här och där. Trots allt.

Lever gör man vaken, med öppna ögon och siktet inställt framåt.

Ja, så funkar det för mig. Det är ensamt som helvete en del dagar, och det gör ont och tårarna rinner men sådant är livet. Man ska lida. Inte hela tiden, men tillräckligt ofta för att man ska bli påmind om att man är människa. Så är det för mig och jag är bara glad för din skull om du är mer glad än ledsen. Det är inte jag. Inte just nu. Men ta inte ifrån mig mitt liv så som det är, för det är precis som det ska vara. Det måste jag tro. Och ja, tjata inte, jag vet att jag kan förändra mitt liv om jag bara vill. Skit du i det!

Att vara lycklig, vad är det?

No comments:

Post a Comment

Thank you!