2014-10-27

Mörker, möten och Maria

Klockan är 16.19 och det börjar bli mörkt ute. Jag känner mig trött och rastlös på samma gång. Det är så många timmar kvar av dagen, fast ändå är det nästan kväll och tid för att ta det lugnt. Jag har tvättat idag och har fyllt torkrummet nere i tvättstugan med kläder. Det tråkigaste är kvar att göra, hämta upp alltihop och vika. Vika och lägga in i skåpen. Skönt när det är klart.

Lyssnar på radion som vanligt och har ringt en del samtal i eftermiddag. Intyg som inte kommit fram och saker som inte fungerat. Nu är det löst. Bra jobbat av mig! *Klappar mig själv på axeln* (Om jag inte fixat det så hade jag inte fått några pengar till hyra och räkningar, så det var verkligen nödvändigt. Ibland kan man enbart lita på sig själv. Saker som ska funka, funkar inte alltid.)

Imorgon så är det så äntligen dags för möte på Arbetsförmedlingen. Efter månader av väntan. Håll tummar och tår för att det blir ett bra möte, som leder till att jag kan komma igång med någon form av sysselsättning, gärna ett jobb, så snart som möjligt! Jag behöver all positiv energi och motivation och inspiration som det går att uppbringa.

Framför allt behöver jag behålla mitt lugn. Inte stressa upp mig eller gå upp i varv, andas och reflektera, vara eftertänksam. Inte hoppa på vad som helst. Jag måste tänka på mig själv, min hälsa, mitt liv. Jag är bra som jag är, jag behöver inte prestera en massa extra, utan ta lite i taget.

Mitt liv är det enda liv jag har. Och det är ett bra liv! Ett bra liv som kan bli bättre och rikare. Jag tycker om mig själv. Jag tycker om att vara i mitt eget sällskap. Jag längtar efter att få vara tillsammans mer med andra. Att hitta ett sammanhang, en arbetsplats. Mest av allt längtar jag efter TVÅ-samhet i stället för all denna EN-samhet. Jag är bra som jag är och jag kan vara ännu bättre med rätt person vid min sida.

Jag skulle må bättre om jag fick vara speciell för någon, och låta denne någon vara speciell för mig.

No comments:

Post a Comment

Thank you!