2014-09-02

Den som söker finner - eller?

Ojojoj, som jag har sökt i mitt liv. Alla möjliga saker. Kanske allra mest meningen med livet. Inom mig själv och i omvärlden. I nyktert skick, påverkad, influerad av andra, av böcker, musik, vänner, främlingar. Den som söker finner massor av saker, men inte så ofta svaret. Eller så är det maskerat i en massa skräp.

Just nu söker jag en konkret sak, som omväxling till De Stora Frågorna. Nämligen ett jobb. En sysselsättning med meningsfulla arbetsuppgifter. Jag var på möte i förra veckan, där både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan var med. Det kändes bra, det var en lagom nivå på det hela och jag fick förtroende för de inblandade. Nytt möte om några veckor, då vi ska börja diskutera lämpliga ställen att söka jobb på. Eller arbetsträning, som det heter. Jag tänker givetvis på det här hela tiden, nästan. Vad vill jag göra? Var vill jag jobba? Drömmar, önskemål, konkreta förslag - allt i en salig röra. Men jag vet inte riktigt vad jag vill, jag har ingen supertydlig vision. Så det ser jag fram emot att få hjälp med, att bringa ordning i kaos.

Få hjälp, be om hjälp, ta emot hjälp med öppet sinne. Inte alltid lätt, särskilt om man är en självständig natur som är van vid att klara sig själv. Även när jag inte klarar mig själv, så krälar jag på ändå på något sätt. Men att ta emot den hjälp som erbjuds är otroligt skönt, om man väl låter det hända. Det handlar ofta om att skala av sig några lager kaxighet, envishet, skydd och fördomar. Tro på det goda i andra. Våga vara svag.

Jag är fortfarande dålig på att be om hjälp, trots år av skriande behov. Men däremot har jag blivit bättre på att ta emot hjälp om någon frågar. Det är jag glad för, för jag behöver det verkligen. Ensam är inte stark. Ensam är ensam.

Så, ett jobb ska väl inte vara så svårt att hitta eller.. Meningen med livet pausar jag från en tag tror jag, det räcker gott med att leva en dag i taget, äta frukost varje dag, promenera i naturen varje dag, andas. Träffa vänner. Skratta, gråta, känna lugn. Spänning. Framtidstro.

Minsann, om jag inte känner framtidstro!

No comments:

Post a Comment

Thank you!