2014-07-24

Vaken

Idag har jag legat på klippor vid havet, badat i havet, doftat havet. Ljuvligt! Och så vackert. Är fortfarande het i huden, min lägenhet är alldeles för varm trots att jag har flera fönster på vid gavel.

Varmt, som fan. Skönt. Men svårt att sova. Slarv med sömnen, inte bra för mig. Jag blir rädd. Tänker på att hypomani och i värsta fall mani kan bryta ut om det fortsätter för länge. Fast jag sover, det tar bara längre tid att somna. Jag behöver inte vara rädd, inte börja oroa mig efter en natts sömnproblem. Jag antar att det är bra att jag är uppmärksam, men det är sommar och ljust sent och just nu värmebölja i vårt kära land Sverige som är så in i helvete kallt och mörkt stora delar av året. Njut!

Njut och må väl!
Vill våga leva.

Igår satt jag uppe sent och kollade på Sagan om de två tornen. Ikväll är det Snuten i Hollywood II. Filmer man har sett hur många gånger som helst, men ändå uppskattar. Eller kanske just därför. Det bekanta är behagligt. Nytt är spännande. Ibland längtar man efter nytt, men ibland är det bekanta det bästa.

Jag flummar iväg, men jag antar att någon där ute fattar vad jag menar.

Värmebölja. Het hud. Kall öl. Längtan. Oro och rastlöshet. Lugn och ro. Jag kan känna allt på en gång. Ungefär på samma sätt som jag älskar Eddie Murphys sjuka skratt lika mycket som det stör mig. Det är så tillgjort, men så smittande att man bara måste dra på smilbanden åt honom.

Nog tjatat, ska se klart filmen och sen dra mig tillbaka.
Sov gott, where ever you are!

2 comments:

  1. Maybe find someone to talk about your fears?
    Take care!

    ReplyDelete
  2. Hello Anonymous!
    Yes, I probably should talk about it more. I do have a contact, a psychiatrist nurse I meet once every week. She is great to talk to.

    ReplyDelete

Thank you!