2014-07-11

Alla ska bada

Jag badade igår. Så nu är premiärdoppet för sommaren avklarat, tack gode Gud för det. Vilken press det är, detta tvångsmässiga solande och badande. Hur skönt och underbart det än är, så är det ett måste. Jag vet inte varifrån detta måste kommer, jag älskar att bada - men det känns likt förbannat lika jobbigt vartenda gång solen skiner en varm dag, jobbigt innan man tagit sig iväg till närmsta badplats eller bestämt sig för att faktiskt inte bada.

Ja, jag vet att det låter gnälligt. Det är ju bara att bada om man vill bada, och skita i det om man inte vill. Eller hur? Men nä, så funkar inte sommaren, solen, värmen. ÅNGESTEN över alltihop. Inte alla är en familj som glatt drar iväg tillsammans. Alla har inte en cykel eller en bil. Det kan ju vara så, som i mitt fall, att det handlar om att hoppa på en svettig buss eller spårvagn, för att sedan gå en bra bit innan man kan hoppa i plurret. Är det så att man dragit iväg själv, måste man lita på att ingen snor ens grejer medan man plaskar omkring i vattnet. Hur lite man än har med sig så blir det ju oftast så att mobiltelefon och lägenhetsnyckel måste följa med. (Ja, jag kan bada med nyckeln i värsta fall, men knappast med mobiltelefonen och åker jag utan den kan jag inte köpa sms-biljett på buss/spårvagn och då kan det bli riktigt dyrt om kontrollant dyker upp.) Oavsett! Att vara själv kan funka helt ok, men det är väl klart att man vill ha sina grejer i fred, om det så bara är en jävla handduk. Och för det mesta är folk vettiga, men det finns alltid undantag.

Sol, värme och bad är positiva saker. Givetvis, så som jag har längtat efter sommaren! Jag valde att bada i går, i sjö, ihop med en vän. Idag har jag valt att vara i park, själv, och inte bada. Kanske får jag ett ryck och drar iväg ikväll, ett sent kvällsdopp i havet hade varit skönt. Men troligen fastnar jag hemma med bra musik och senare någon skit på TV. Jag är som jag är, och att spendera en fredagskväll ensam hemma är inga problem.

Jag vägrar erkänna att jag är bitter, för det är jag inte. Jag är bara lite velig soliga och varma dagar som denna. Åka iväg till badplats eller ej? Njuter jag tillräckligt mycket av denna soliga sommardag? Det blir liksom att jag börjar värdera hela skiten, och då är det inte roligt längre. Då super jag mig hellre full... Tyvärr har jag inget hemma, men Systemet har öppet en stund till.

Plask och lek!

No comments:

Post a Comment

Thank you!