2014-06-23

"Aspackad"

Holland gjorde precis ett skitsnyggt mål mot Chile, matchen är nästan slut och det står 2-0. Båda lagen är redan klara för åttondelsfinal i VM. Själv ligger jag i soffan och nynnar på Tiestos "Wasted" och fantiserar om hur det skulle vara att vara ständigt aspackad. Utan de uppenbara nackdelarna som baksmälla och katastrofalt dåliga beslut. Bara vara skönt full och go och ingen ångest eller andra bekymmer i sikte.

Det är väl det som är lycka kanske, eufori. Men att uppnå det utan alkohol eller en störtförälskelse eller ett VM-guld till Sverige (omöjligt i år av självklara skäl) - är det ens möjligt?

"I like us better when we're wasted". Ja, det gör jag med. Några av oss. Jag ihop med vissa. Man dricker ju inte för att man blir så otäckt stel och tråkig. Jag gjorde en tre månaders resa i Asien för snart åtta år sen, då jag drack varje dag. Jag var inte full varje dag, men drack minst någon öl och som mest alldeles för mycket. Försatte mig i farliga situationer, men hade turen att träffa goda människor mestadels.

Jag gjorde en massa dumma grejer men jag hade väldigt roligt också. Jag tog dykcertifikat och lärde känna människor från hela världen. Festen ville aldrig ta slut. Men till slut var jag ju tvungen att åka hem.

Den där resan, som började i Kambodja och slutade på en liten ö i Thailand, skulle jag kunna skriva en bok om. Kanske är det den boken jag faktiskt ska skriva. I nuläget har jag bara idéer och små kladdar, men inget konkret manus på gång. Jag skriver den här bloggen och dagarna, veckorna, månaderna går.

Och allt jag vill är att få bli riktigt jävla sketfull ihop med bästa gänget och inte bry mig om någon morgondag utan dansa dansa dansa och hångla med snygga killar och få hjärtat krossat för tusende gången..........

Eller?

No comments:

Post a Comment

Thank you!